Читај ми!

"Србија против насиља" у Београду, протестна шетња до Републичког јавног тужилаштва

Протест "Србија против насиља" одржан је данас 24. пут у Београду. Грађани су се окупили испред Дома Народне скупштине, где су им се обратили представници дела опозиције, а затим је уследила и протестна шетња до Републичког јавног тужилаштва. Протест против насиља организован је и у Краљеву.

Протест у Београду завршен испред Републичког јавног тужилаштва

Протест "Србија против насиља" завршен је вечерас испред Републичког јавног тужилаштва у Београду.

"Краљево против насиља" на Тргу Светог Саве

Протест "Краљево против насиља” вечерас је одржан на Тргу Светог Саве.

Учесници су послали поруку да Краљево и Краљевчани не заборављају трагедију и страдање недужних грађана 14. октобра 1941. године у том граду.

Окупљенима се обратила професорка историје Зорица Шћепановић са поруком "Краљево памти, 100 за једног, никада више".

Фото: РТС/Вера Аксентијевић

Протестна шетња до Републичког јавног тужилаштва

Окупљени грађани кренули су у протестну шетњу Улицом Кнеза Милоша до седишта Републичког јавног тужилаштва у Немањиној.

Видео: Фонет

Ракић: Србија постала најопасније место за живот у Европи

Посланица Демократске странке Драгана Ракић поручила је окупљенима да је Србија постала најопасније место за живот у Европи.

"Само због једне афере, или трагедије, а нажалсот било их је безброј у претходних једанаест година, пала би влада у свакој демократској држави. Нажалост, у Србији се то није десило, јер Србија није ни слободна ни демократска, али ми се боримо да Србија постане слободна и демократска, где ће политичари сносити одговорност за своје одлуке", истакла је Ракићева.

Грбовић: Сатерали су нас у ћошак, нема више назад

Председник Покрета слободних грађана Павле Грбовић рекао је у обраћању окупљењима да је њихова амбиција да мењају Србију, и да "нема прилагођавања онима који је уништавају".

“Сатерали су нас у ћошак, нема више назад, можемо само напред“, поручио је Грбовић.

Окупљање испред Дома Народне скупштине

Грађани се окупљају испред Дома Народне скупштине, одакле ће, према најави, кренути у протестну шетњу Улицом кнеза Милоша, до Владе Србије, а затим Немањином до Републичког јавног тужилаштва.

Фото: Игор Топаловић

Грађани су се вечерас у Београду окупили 24. пут на протесту "Србија против насиља", који организује део опозиције.

Протест је почео у 18 часова испред Скупштине Србије, одакле су окупљени кренули у протестну шетњу Улицом кнеза Милоша, до Владе Србије, а затим Немањином до Републичког јавног тужилаштва, где је протест завршен.

Протест против насиља одржан је данас и у Краљеву.

У Крагујевцу je јуче одржан протестни скуп "Крагујевац против насиља", под слоганом "Договор за победу".

Посланичке групе дела опозиције потписале су пре неколико недеља "Договор за победу", који подразумева заједничко деловање за ванредне београдске и парламентарне изборе.

Представници дела опозиције су раније предали и захтеве руководству РТС-а којима, између осталог, траже заступљеност у информативном програму пропорционално времену које имају у парламенту, покретање нове дебатне емисије у вечерњим сатима на Првом програму и да се, поред групног учествовања, њихови представници позивају у емисије и самостално без, како кажу, нужног присуства партија на власти.

Захтеви протеста

Од раније познати захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.

Протест "Србија против насиља" одржан је 23. пут прошле суботе. После окупљања испред Дома Народне скупштине, учесници су кренули “медијском трасом“, а протест је завршен испред зграде Председништва на Андрићевом венцу.

уторак, 27. фебруар 2024.
13° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво