Читај ми!

Петковић: Kурти административним упутством намерно закомпликовао ситуацију

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је став Приштине да локални избори у четири општине на северу KиМ могу да се одрже само на основу некаквог административног упутства, показује да Аљбин Kурти заправо те изборе не жели да спроведе и да "тражи све могуће начине да их избегне и одложи јер зна да би Срби на њима стали на крај његовим гаулајтерима".

Петар Петковић је навео да такозвано административно упутство није ништа друго до начин на који Kурти жели по сваку цену да задржи лажне градоначелнике и њихове одборнике који су окупирали север.

"Kуртијеви гаулајтери који су освојили 3,5 одсто албанских гласова на контејнер-изборима на северу, никога не представљају и зато немају никакав легитимитет", навео је Петковић.

Истакао је да терор који је Kурти до неиздржљивости појачао, посебно након тих нелегитимних избора, има за циљ етничко чишћење српског народа нарочито са севера KиМ.

"Услед незапамћеног притиска и насиља тзв. косовске полиције према Србима, једино решење за моменталну деескалацију јесте одржавање избора на северу, као и повлачење Kуртијеве специјалне полиције", сматра Петковић.

Додаје да је Kурти административним упутством намерно закомпликовао ситуацију, уводећи бесмислену процедуру која подразумева петицију, затим референдумско изјашњавање, па тек на крају одржавање избора и све то са дугим временским роковима.

"Тиме је Kурти најдиректније слагао представнике ЕУ и САД, с обзиром на то да је јавно обећао да ће организовати изборе", навео је Петковић.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво