Вучић са Макроном: Захвалио сам француском председнику на спремности да чује ставове Београда

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са председником Републике Француске Емануелом Макроном у Гранади, где је учествовао на самиту Европске политичке заједнице.

Председник Александар Вучић је синоћ разговарао са председником Француске Емануелом Макроном.

"На крају дугог дана, отворен и садржајан разговор са председником Француске Емануелом Макроном о свим важним питањима. Захвалио сам председнику Макрону на спремности да чује ставове Београда, као и на личном ангажману у региону Западног Балкана", написао је председник Вучић на свом Инстаграм налогу.

Председник Вучић је јуче учествовао на самиту Европске политичке заједнице у Гранади, где је имао сусрете са представницима бројних земаља, а са многима је имао и билатералне састанке на којима је разговарао о ситуацију у региону и на КиМ.

Председник Александар Вучић поручио је да је Србија опредељена за мир и да нема намеру било кога да напада.

Иначе, Вучић je у Гранади учествовао на округлом столу "Енергетика, заштита животне средине и борба против климатских промена".

Лидери ЕУ би, према плану, данас требало да на засебном самиту Европског савета разговарају о припремама Уније за ново проширење, у светлу одлуке о отварању преговора о чланству са Украјином и Молдавијом, која се очекује до краја године.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво