Јовановић на седници Главног одбора Новог ДСС-а: Догађаји на КиМ показали слом косовске политике Србије

Председник Нове Демократске странке Србије (Нови ДСС) Милош Јовановић изјавио је на седници Главног одбора те партије да су догађаји на Kосову и Метохији, његове последице и третман у медијима показали потпуни слом косовске политике Србије, која се мора мењати.

Милош Јовановић је рекао да је неопходно поштовање јасног оквира који чине Устав Србије и Резолуција 1244 Савета безбедности Уједињених нација, престанак чињења уступака Приштини и повлачења линија одбране, као и да је потребно јачање српског корпуса у покрајини и наставак активности на повлачењу самопроглашене независности Kосова.

"Ако се настави са непоштовањем Резолуције 1244, ако се и даље буде кршила мораћемо у неком тренутку и у складу са околностима да одлучимо о проглашењу Kосова и Метохије окупираном територијом", поручио је Јовановић.

Председник Новог ДСС-а је рекао да ће слабост коју Србија исказује свих ових година одвести Србе у нестанак и да су сва остала питања попут плата и пензија или "Рио Тинта" бесмислена ако се не одговори потврдно на питање "да ли смо као народ достојни своје историје" или "да ли смо уопште и даље народ".

Kада је реч о спољној политици, Јовановић је оценио да је за Србију најбоље да са Европском унијом сарађује без чланства, јер чланство у ЕУ подразумева да Србија призна сецесију своје територије.

Говорећи о политичким опонентима, рекао је да у Србији постоје два света и то власт која користи "јефтин патриотизам" за лично богаћење и "самозвана демократска" страна која гаји "антисрпске ставове", која говори да се у Сребреници догодио геноцид, којој је ћирилица сувишна, а Kосово и Метохија нису тема.

Јовановић је истакао да оба та света српски народ воде у нестанак и да ће се Нови ДСС борити и против једног и против другог света, али да логика диктира да се почне од борбе против власти.

"Наша борба је борба идеја. За разлику од других који савезнике траже у страним амбасадама, ми савезнике тражимо у грађанима Србије", поручио је Јовановић.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво