Читај ми!

Србин из Звечана ухапшен на Јарињу док је ишао на сахрану Стефана Недељковића

Косовска полиција ухапсила је на Јарињу Лазара Ј., Србина из Звечана, који је са породицом, пријатељима и сународницима кренуо у Врњачку Бању, на сахрану Стефана Недељковића, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да је Лазар Ј. без разлога изведен из аутомобила у коме се налазио и приведен на административном прелазу Јариње, док је остатак колоне Срба који су кренули на сахрану Стефана Недељковића наставио пут Врњачке Бање.

Како се истиче, Kанцеларија за KиМ је обезбедила адвоката који покушава да утврди све околности његовог хапшења.

"Тренутак који је Приштина изабрала за привођење Лазара Ј. показује директну и срачунату намеру Kуртија и његових екстремиста да Србима загорчају живот, да их хапшењима, лажним оптужницама, пребијањима, вређањима по националној основи натерају да напусте своја вековна огњишта и север Kосова и Метохије етнички очисте од Срба", наводи се у саопштењу.

Како се истиче, за све то време међународна заједница ћути и немо посматра иживљавање и прогон Срба, "невољна да уразуми Kуртија и спречи га да запали буре барута на овим просторима".

Овим поводом огласила се и Српска листа, наводећи да породици и пријатељима није дато никакво образложење нити разлог за хапшење Лазара Ј. У овом тренутку адвокат покушава да сазна где се он налази.

"Ова отмица, и бруталност Куртијевог режима очигледно је последица ћутања међународне заједнице која сада и без оклевања очигледно дозвољава све оно што Курти ради српском народу, а што су до пре недељу дана чинили прикривено уз лажне позиве Куртију да деескалира ситуацију. Сада је више него јасно да је српски народ пред очима Кфора, Еулекса, Унмика и свих лажних душебрижника за људска права остављен на милост и немилост Куртијевог режима", закључује се у саопштењу.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво