Читај ми!

Дачић: Курти једини кривац за ово што се дешава, а жели да кривицу пребаци на Србију

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти неће да спроводи Бриселски споразум и да је он једини кривац за ово што се дешава, а да жели сву кривицу да пребаци на Србију.

Ивица Дачић је за телевизију Прва рекао да нам је сада више него икада потребно јединство, јер, како је истакао, желе Србију да казне и да пониште оно што сви знају, а то је да Курти неће да спроводи Бриселски споразум и да је он једини кривац за ово што се дешава, а жели сву кривицу да пребаци на Србију.

Оценио је да се Србија тренутно налази у једној од најтежих ситуација од 2004. и да је нормално да будемо спремни на сваку врсту интервенција.

"Ми сада имамо једну потребу да се враћамо на Резолуцију 1244, да КФОР буде та снага која ће гарантовати мир. То не може да буде косовска полиција, јер је она албанска полиција, јер је састављена од Албанаца, а суштина споразума је била да тамо где су Срби буде српска полиција у оквиру косовске полиције", указао је Дачић.

Шеф српске дипломатије је додао и да долази до нагомилавања снага на северу КиМ, на шта Приштина нема право.

Према његовим речима, Курти је прешао у фазу када не критикује само председника Србије, већ и целу међународну заједницу, а да нико на те његове речи не реагује.

"Нико не пита шта ће албанска полиција на северу КиМ", нагласио је Дачић.

Он је рекао и да поједини медији све више врше масиван напад на државну политику.

петак, 08. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу