Читај ми!

Канцеларија за КиМ: Приштински специјалци претукли тројицу Срба из Варага

Припадници специјалне јединице приштинске полиције ФИТ претукли су тројицу Срба из села Горње Вараге, саопштава Канцеларија за КиМ. Повређени су, након инцидента, сами затражили лекарску помоћ, а тежина повреда ће се утврдити.

Припадници специјалног одреда косовске полиције Аљбина Куртија брутално су претукли тројицу Срба из села Горње Вараге у општини Зубин Поток, чиме је настављена спирала насиља којом Приштина протеклих дана настоји да на сваки начин онемогући и помисао на нормалан живот српског народа на северу Косова и Метохије, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Срби М. Р., М. С. и М. Ј. су се још јутрос упутили до своје старе шумске куће у сечу дрва за огрев, када су их по повратку зауставили припадници ФИТ-а, претукли, шутирајући их и ударајући по телу, уз вулгарне псовке и увреде на националној основи, наводи се у саопштењу.

Куртијеви специјалци су, према сведочењу повређених, Србима поручили да на северу Косова и Метохије немају шта да траже.

Повређени су након инцидента сами затражили лекарску помоћ, а тежина задобијених повреда ће се утврдити.

Вербално насиље, произвољни упади у куће и физички насртаји на Србе су свакодневна карактеристика Куртијеве окупације севера Косова и Метохије, због чега Београд и инсистира на повлачењу спроводилаца терора из општина северно од Ибра и распоређивање јединица Кфора, наводи Канцеларија за КиМ.

петак, 08. децембар 2023.
1° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу