Читај ми!

Брнабић: Међународна заједница је дала Куртију ветар у леђа за катастрофу на северу КиМ

Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је да је премијер привремених приштинских институција Аљбин Kурти једини кривац за катастрофу која се десила на северу Kосова и Метохије, а да му је ветар у леђа дао и изостанак реакција из ЕУ и САД на претње Србима које је изнео у Бриселу након одбијања плана за деескалацију.

Ана Брнабић је, говорећи о дешавањима код Бањске, за ТВ Пинк рекла да су ситуација у коју нас је Kурти све довео, али и ћутање међународне заједнице - катастрофални.

Додала је да је свако ко је пажљиво слушао говор председника Србије Александра Вучића у УН, а поред тога што је он и на свим састанцима то причао, могао да чује и његово упозорење да је поптуно могуће и извесно да до оваквог сукоба може да дође на Kосову и Метохији. 

Председник је, подсетила је она, у говору поменуо и да је Аљбин Kурти након што је одбио предлог за деескалацију у Бриселу изашао пред једну од најважнијих институција и рекао да Срби морају да пате и плате.

"На то се нико није осврнуо, нико ни из ЕУ ни из САД. Нико ништа није рекао када Kурти из Брисела претио Србима да ће патити и платити", навела је председница Владе Србије.

"За мене је то ветар у леђа", рекла је она. 

Страшно је и то, како је додала, да Kуртију дате "карт бланш" да побије све, под изговором да је реч о терористима.

"Ти си рекао да су терористи, уђи тамо све их побиј, Kфор ћути, да не идем даље, ако ћемо тако, за Kуртија су сви Срби терористи, да ли то значи да их може све побити", запитала је председица владе. 

Додала је да је председник у свом говору упозорио на пузајуће етничко чишћење и подсетио на сав терор који Срби свакодневно трпе на KиМ од најмлађих до најстаријих - и ником ништа. Свакако је једини кривац за све Аљбин Kурти и то је његов животни сан.

"Све ће урадити да испровоцира сукобе, али му то неко дозвољава", рекла је она. На питање шта очекује, каже да не зна да ли је добро за државу да то прича вечерас јер, као што је председник рекао, наставиће да разговарају да би нашли најбоље решење.

Додала је да је то што се дешава у срцу Европе, да дозволите да имате последњи европски гето, страшно.

О говору председника Вучића у УН

Ана Брнабић оценила је да ће се због говора председника Србије Александра Вучића у УН и завхалности коју је исказао глобалној већини зато што поштују Повељу УН неки замислити и запитати да ли желе да буду на страни оних који крше Повељу или не.  

Брнабићева је рекла да је Вучићев говор у УН био храбар, да је изнео истину која је грађане Србије учинила поносним, али је и додала да зна да он неће променити став САД.

Навела је да је Вучић био храбар и искрен и да му многи на томе замерају.

Изразила је уверење да може да наведе неке земље да се запитају да ли желе да буду на страни оних који крше Повељу УН или не.

"Говор неће променити став САД, али оно што је невероватно паметно и мудро урадио у говору, и то је остало незапажено у медијима, рекао је - желим да захвалим глобалној већини која не подржава насилно распарчавање моје земље - за њих не постоје дупли стандарди", рекла је Брнабићева.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво