Читај ми!

Вучић детаљно информисао шеика Ал Нахјана о насиљу над Србима на КиМ

Председник Србије Александар Вучић разговарао је у Њујорку с министром спољних послова и међународне сарадње Уједињених Арапских Емирата шеиком Абдулом бин Заједом ал Нахјаном о најважнијим питањима на агенди заседања Генералне скупштине УН и саопштио да га је детаљно информисао о насиљу које се врши над Србима на Косову и Метохији.

Александар Вучић је присуствовао пријему који је поводом 78. заседања Генералне скупштине УН приредио шеик Абдула бин Зајед ал Нахјан и како је навео на Инстаграму, том приликом је позвао “пријатељске УАЕ да својим утицајем и ангажманом помогну у заштити и опстанку нашег народа на својим вековним огњиштима”.

Вучић је замолио шеика Ал Нахјана да председнику УАЕ његовом височанству шеику Мухамеду бин Заједу ал Нахјану пренесе његове "срдачне поздраве и изразе дубоког уважавања, уз очекивање да ће, чим му обавезе то буду дозволиле, поново посети пријатељску Србију, која је и његова кућа".

"Поновио сам да сам посебно поносан на наше пријатељство, као и на чињеницу да један од најутицајнијих лидера света нашу земљу сматра важним партнером и да и лично посвећује велику пажњу даљем јачању односа са Србијом”, написао је Вучић.

субота, 09. децембар 2023.
3° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу