Читај ми!

Вучић у Њујорку: Поново ће ми држати предавања због Русије, али ја сам председник Србије

На Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку је више од 140 светских лидера. Председник Србије ће се обратити у четвртак, а данас је на маргинама скупа имао више важних разговора, пре свега о ситуацији на Косову и Метохији и о дијалогу са Приштином. Учествовао је на неформалном ручку који је за лидере са Западног Балкана организовао Жозеп Борељ. Више билатералних састанака имао је и министар Ивица Дачић.

Председник Србије Александар Вучић присуствује отварању генералне дебате 78. заседања Генералне скупштине УН. Међу главним темама су климатске промене и рат у Украјини. Присутно је 145 светских лидера и представника држава.

Претходно је Антонио Гутерес у седишту УН одржао пријем за шефове делегација из целог света. Због почетка Генералне скупштине у Њујорку је приметан велики број припадника полиције, због боравка великог броја делегација из целог света. 

Уводни говор одржао је генерални секретар УН Антонио Гутерес.

Дебату је традиционално отворио бразилски председник Лула да Силва, а први пут ће амерички председник Џо Бајден бити једини представник од пет сталних чланица Савета безбедности УН са правом вета, који присуствује састанку лично.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара