Читај ми!

Влада усвојила одлуке о новчаним наградама за баскеташе и кошаркаше

Поред усвојених измена уредби из области пољопривреде које се тичу и премија за млеко, Влада Србије одлучила је да златним баскеташима и сребрним кошаркашима додели новчане награде од по двадесет односно 25.000 евра у динарској противвредности.

Поред усвојених измена уредби из области пољопривреде које се тичу премија за млеко, Влада Србије одлучила је да златним бсекташима и сребрним кошракашима додели новчане награде од по двадесет односно 25.000 евра у динарској противвредности.

Влада Србије на седници је одлучила да за спортске резултате на Европском првенству у олимпијској спортској дисциплини баскет 3 на 3, награди по 20.000 евра у динарској противвредности Марко Бранковић, Немања Бараћ, Стефан Којић, Страхиња Стојачић и тренер мушке кошаркашке селекције Марко Ждеро.

За сребрну медаљу на Светском првенству у кошарци реперезантативци Србије и селектор Светислав Пешић добиће по 25.000 евра у динарској противвредности.

Влада је усвојила и више измењених уредби из области пољопривреде, које су усклађене са Ребалансом буџета за 2023. годину.

Како се наводи у саопштењу прес-службе Владе, усвајањем тих измена омогућен је наставак исплате давања по хектару, премија за млеко и подстицаја за квалитетна приплодна грла, односно средстава по свим јавним позивима који су расписани током ове године, као и мере подршке кондиторима.

Такође, обезбеђено је и 1,6 милијарди динара за санацију речних водотокова након поплава.

Буџет Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за 2023. годину након ребаланса, увећан је за износ од 34,7 милијарди динара и износи 114,4 милијарде динара. Износ укупних субвенција у пољопривреди са свим изворима финансирања је 100,9 милијарди динара.

недеља, 03. децембар 2023.
° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке