Читај ми!

Вучић: Компанија "Палфингер" доноси у Ниш најмодернију технологију и опрему, избори можда и пре 2. марта

Председник Александар Вучић изјавио је, на обележавању почетка радова на изградњи фабрике аустријске компаније "Палфингер" у Нишу, да ће та фабрика донети у Ниш најмодернију технологију и опрему, као и да са представницима те компаније већ разговара о томе да направе развојно-истраживачки центар у Нишу.

Припремила Лидија Георгијев

О нападима на Србе: Указао сам Лајчаку на тај проблем, у четвртак ће то бити једна од главних тема

На питање новинара да ли ће у четвртак у Бриселу говорити и о недавним нападима на Србе на Косову и Метохији, председник Вучић је кратко одговорио да је већ разговарао са Мирославом Лајчаком о томе.

"Све што могу да кажем је да сам већ разговарао са Мирославом Лајчаком и указао на тај проблем. Наставићу то да радим и у четвртак ће то бити једна од главних тема", навео је председник Србије.

"Настављамо да спуштамо инфлацију упркос поскупљењу нафте и гаса"

Председник Вучић је одговарао и на питања о снижавању маржи и дизању цена.

"Оно што је важно је да ћемо ми наставити да спуштамо инфлацију која ће бити у децембру, упркос поскупљењу нафте и гаса. Ми ћемо сутра јести паризер и јогурт. А имамо и нове резултате у проналажењу нових производа којима ћемо да спуштамо цену, па као што је то јуче био стамбени кредит", рекао је Вучић.

"Увек ћемо се трудити да сачувамо становништво. А они који не разумеју капитализам и тржиште већ би да нас врате у режим самоуправљања боље да не говоре", навео је председник Србије.

Вучић: Одговорићу опозицији, избори можда и пре марта

Прочитао сам писмо опозиционих странака, по њима избори треба да буду најкасније до 2. марта, можда ће бити и пре тог рока, до краја месеца добиће одговор, биће задовољни одлуком, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Нишу.

У преговорима смо с једном великом компанијом

За 20 до 25 дана имаћемо фантастичну вест за Ниш, у преговорима смо са једном великом компанијом, ускоро нова инвестиција и у Чачку, а очекујемо да ове године пређемо четири милијарде и бићемо убедљиво најбољи у региону, рекао је председник Вучић.

Србија као "земља кранова" добија прву фабрику кранова

Председник Александар Вучић изјавио је да се Србија интензивно гради и да није случајно што ћемо као "земља кранова" ускоро имати и фабрику кранова.

"У овој компанији су човек и радник на првом месту. Ова компанија је светски лидер и учествује са више од 35 одсто дизалица и кранова", истакао је Вучић у обраћању. Казао је да је главни производ "Палфингера" дизалица са зглобом на камиону која је доступна у око 150 модела. "Хвала што сте изабрали Србију и Ниш", поручио је Вучић.

"Ова земља се интензивно гради и рекао бих да не случајно многи наши земљу данас називају земљом кранова, било би бесмислено да у земљи кранова немамо фабрику кранова и зато вам хвала на томе", рекао је Вучић.

У Нишу почела изградња фабрике аустријске компаније "Палфингер". Вредност инвестиције већа је од 35,5 милиона евра"То је за нас драматично важно, јер ће ангажовати много младих људи са Нишког универзитета и то је огроман успех", рекао је Вучић.

Изразио је уверење да ће после "Палфингера" доћи и нови инвеститори. Подсетио је да је "Палфингер" компанија која постоји још од 1932. године и нагласио да је реч о предузећу које је најбоље у својој бранши.

"Нето плате радника у фабрици ће бити значајно веће од просечних, али још је важније што 'Палфингер' гарантује сигурност. То су озбиљни људи који долазе дугорочно. Доносе најмодернију технологију и опрему, а радиће 375 запослених", рекао је Вучић.

Подсетио је да "Палфингер" производи зглобове за кранове и дизалице за камионе. Вучић је додао да највише производе за америчко тржиште.

"Из овог сукоба у свету САД су изашле као неко ко је најјачи и најснажнији, пошто имају проблеме и цела Европа и Кина, али они имају велики пласман у Америци. Одавде ће све ићи у извоз, углавном за Немачку, Француску, Аустрију и Словенију. Ово ће бити додатни подстицај за нишку привреду, али и буџет Србије."

Вучић је рекао да би нова фабрика "Плафингера" требало да буде играђена до јуна.

Србија одлична земља за инвестирање

Директор компаније "Палфингер" Андреас Клаусер и амбасадор Аустрије у Србији Кристијан Енбер рекли су у Нишу да је Србија одлична земља за инвестирање и партнер за сарадњу.

Клаусер је истакао да компанији веома значи овај пројекат и да су врло важне ефикасност и брзина његове реализације које је обезбедила Влада Србије.

"Мало помоћи нама много значи да кренемо у овај пројекат и врло је важна ефикасност и брзина за организацију. Заслужили сте велики аплауз", поручио је он.

Додао је да је "Палфингер" прошле године обележио 90. годишњицу и да им је веома важно што је обележавају и у Србији.

"Морамо да имамо ресурсе да бисмо постигли циљеве и не мирујемо, на томе ћемо радити са српским становништвом", рекао је Клаусер.

Амбасадор Енбер је нагласио да му је велико задовољство и част што данас присуствује полагању камена темељца за изградњу нове фабрике. Подсетио је да је Аустрија један од водећих инвеститора у Србији и да је до сада инвестирала 3,1 милијарду евра и запослила 24.000 људи.

недеља, 03. децембар 2023.
2° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке