Читај ми!

Вучић: Компанија "Палфингер" доноси у Ниш најмодернију технологију и опрему, избори можда и пре 2. марта

Председник Александар Вучић изјавио је, на обележавању почетка радова на изградњи фабрике аустријске компаније "Палфингер" у Нишу, да ће та фабрика донети у Ниш најмодернију технологију и опрему, као и да са представницима те компаније већ разговара о томе да направе развојно-истраживачки центар у Нишу.

У Нишу почела изградња фабрике аустријске компаније "Палфингер". Вредност инвестиције већа је од 35,5 милиона евра"То је за нас драматично важно, јер ће ангажовати много младих људи са Нишког универзитета и то је огроман успех", рекао је Вучић.

Изразио је уверење да ће после "Палфингера" доћи и нови инвеститори. Подсетио је да је "Палфингер" компанија која постоји још од 1932. године и нагласио да је реч о предузећу које је најбоље у својој бранши.

"Нето плате радника у фабрици ће бити значајно веће од просечних, али још је важније што 'Палфингер' гарантује сигурност. То су озбиљни људи који долазе дугорочно. Доносе најмодернију технологију и опрему, а радиће 375 запослених", рекао је Вучић.

Подсетио је да "Палфингер" производи зглобове за кранове и дизалице за камионе. Вучић је додао да највише производе за америчко тржиште.

"Из овог сукоба у свету САД су изашле као неко ко је најјачи и најснажнији, пошто имају проблеме и цела Европа и Кина, али они имају велики пласман у Америци. Одавде ће све ићи у извоз, углавном за Немачку, Француску, Аустрију и Словенију. Ово ће бити додатни подстицај за нишку привреду, али и буџет Србије."

Вучић је рекао да би нова фабрика "Плафингера" требало да буде играђена до јуна.

Србија одлична земља за инвестирање

Директор компаније "Палфингер" Андреас Клаусер и амбасадор Аустрије у Србији Кристијан Енбер рекли су у Нишу да је Србија одлична земља за инвестирање и партнер за сарадњу.

Клаусер је истакао да компанији веома значи овај пројекат и да су врло важне ефикасност и брзина његове реализације које је обезбедила Влада Србије.

"Мало помоћи нама много значи да кренемо у овај пројекат и врло је важна ефикасност и брзина за организацију. Заслужили сте велики аплауз", поручио је он.

Додао је да је "Палфингер" прошле године обележио 90. годишњицу и да им је веома важно што је обележавају и у Србији.

"Морамо да имамо ресурсе да бисмо постигли циљеве и не мирујемо, на томе ћемо радити са српским становништвом", рекао је Клаусер.

Амбасадор Енбер је нагласио да му је велико задовољство и част што данас присуствује полагању камена темељца за изградњу нове фабрике. Подсетио је да је Аустрија један од водећих инвеститора у Србији и да је до сада инвестирала 3,1 милијарду евра и запослила 24.000 људи.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара