Читај ми!

Одложенo исељење општинског објекта у Северној Митровици

Градоначелник општине Северна Митровица Ерден Атић саопштио је да је одложио исељење општинског објекта до пријема извештаја Општинског инспектората.

У решењу које је потписао Ерден Атић наводи се да је Инспекторат дужан да провери околности и разлоге коришћења предметног објекта, који се прикупљају теренским обиласком и комуникацијом са свим странама.

Иначе, данас је истекао претходни рок који су привремене приштинске институције дале запосленима у згради где су смештени Канцеларија за КиМ, Покрајински ПИО фонд, Центар за социјални рад из Вучитрна и Косовскомитровачки управни округ, да напусте своје просторије.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић упутио је ургенцију међународној заједници, укључујући земље Квинте и посредника у дијалогу Мирослава Лајчака, у којој упозорава да ултиматум о исељењу четири српске институције може довести до продубљивања кризе на северу КиМ и додатног подизања тензија.

Запослени и директори српских институција смештених у зграду у северном делу Косовске Митровице, у насељу Бошњачка махала, од јуче нису напуштали своја радна места.

субота, 09. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу