Читај ми!

Вучић: Посвећени смо додатном развијању свеукупне сарадње са САД

Председник Србије Александар Вучић састао се са конгресменом САД Мајклом Тарнером и стакао да је Србија посвећена додатном развијању свеукупне сарадње са САД. Разговарајући о дијалогу Београда и Приштине, председник Вучић је још једном поручио да Србија улаже велики напор у дијалог уз посредовање ЕУ.

Председник Александар Вучић је објавио на Инстаграму да је имао добар разговор са конгресменом Тарнером о билатералним односима, европском путу Србије и свим другим актуелним регионалним и глобалним питањима.

Председник Вучић је поздравио динамичан политички дијалог са представницима америчке администрације и Конгреса истакавши да је наша земља посвећена што садржајнијој сарадњи и унапређењу односа Србије и САД, посебно у области економије, саопштила је Служба за сарадњу с медијима председника Србије.

Подсетивши на то да су дипломатски односи Србије и САД успостављени пре 142 године, председник Вучић је изразио наду да ће те везе додатно јачати у периоду пред нама, те напоменуо да је Србија предложила успостављање Стратешког дијалога са САД, чиме би билатерални односи добили јаснију структуру.

Председник Вучић је захвалио на континуираној подршци Вашингтона путу Србије ка пуноправном чланству у ЕУ, на коме вредно радимо уз неопходне реформе.

Разговарајући о дијалогу Београда и Приштине, председник Вучић је још једном поручио да Србија улаже велики напор у дијалог уз посредовање ЕУ, јер то види као једини прави пут за постизање одрживог договора и решавање кризних ситуација изазваних једностраним потезима тамошњих власти.

Он је, такође, захвалио на напорима које америчка страна улаже у циљу смиривања тензија на КиМ и истакао да је важно јасније рећи чија је одговорност за константно изазивање тензија, уместо што се стално обе стране позивају на деескалацију.

Републикански конгресмен Мајкл Тарнер је рекао да искрено цени напоре председника Вучића и његову улогу у обезбеђивању мира и стабилности у региону. Такође је изразио задовољство због економског напретка Србије и похвалио ангажман Србије за додатно подстицање регионалне сарадње.

петак, 21. јун 2024.
35° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије