Читај ми!

Премијерка Брнабић: Дајте нам датум, наша будућност је у ЕУ

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је на панелу лидера у оквиру Бледског стратешког форума да у Србији постоји велики евроскептицизам, због тога што наша земља на чланство у ЕУ чека више од 20 година.

"Људима на Западном Балкану значи чак и да почнемо преговоре, чак иако то не значи ништа људима у Европској унији. Дајте нам датум", поручила је премијерка Ана Брнабић на почетку панела. 

Додала је да Европска унија према Западном Балкану често има став као да ништа што ураде није довољно добро. 

Брнабићева је истакла и да стоји при свом ранијем ставу да Србија и даље нема "план Б" и да је наша будућност у Европској унији.

Панелу присуствује и председник Европског савета Шарл Мишел, који је претходно рекао да Европска унија треба да буде спремна за пријем нових чланица до 2030. године.

Премијерка Брнабић данас се на Бледском стратешком форуму састала са лидерима из региона Западног Балкана. Премијерку је претходно, у Конгресној дворани Блед, дочекала министарка спољних послова Словеније Тања Фајон.

У Словенији је почео Бледски стратешки форум, који се ове године организује под слоганом "Солидарност за глобалну безбедност". 

На дводневном скупу је најављено и учешће и специјалног изасланика за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака. 

Форум је водећа конференција у централној и југоисточној Европи. 

Одржава се сваке године крајем лета у алпском окружењу Бледског језера у Словенији. 

Премијерка Брнабић је у недељу увече присуствовала вечери коју је приредио словеначки премијер Роберт Голоб уочи почетка Стратешког форума на Бледу. 

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије