Читај ми!

Вучић са Ердоганом: Још један корак у правцу јачања већ добре српско-турске сарадње

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Турске Реџепом Тајип Ердоганом у Будимпешти.

"Увек важан и отворен разговор са @rterdogan о актуелним билатералним и регионалним питањима. За нас је битно да одржавамо најбоље могуће односе са Турском, а овај састанак је био још један корак у правцу јачања већ добре српско-турске сарадње у свим областима од обостраног интереса", написао је Вучић на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

Вучић је навео да је са турским председником разговарао о важности очувања мира и стабилности у региону, где Србија рачуна на конструктиван ангажман Турске, као једног од најутицајнијих међународних фактора у овом делу света.

Председик Вучић ће касније са премијером Виктором Орбаном Мађарске и осталим светским лидерима пратити Светско првенство у атлетици, а након тога присуствоваће пријему поводом 20.августа - Дана државности Мађарске.

Председник Вучић се раније данас састао са премијером Орбаном у Кармелићанском манастиру,  а разговарао је и са политичким коментатором Такером Карлсоном.

Такође, председник је разговарао и са српским атлетичарима који учествују на Светском првенству у атлетици.

Вучић се јуче састао са председницом Мађарске Каталин Новак, а у Сентандреји је примио орден Епархије будимске првог реда.

недеља, 03. децембар 2023.
° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке