Читај ми!

Хил о Куртијевој посети Тетову: Препустићу вашој машти или питајте неког другог

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Београду Кристофер Хил кратко је прокоментарисао посету премијера приштинских институција Тетову, мимо званичних протокола, уз симболе "Велике Албаније". Поручио је да позиција САД остаје непромењена у вези са ситуацијом на северу Косова и Метохије и формирању ЗСО.

Кристофер Хил је испред Палате Србија, након уручења донације српској полиције,  упитан да прокоментарише посету Аљбина Куртија Северној Македонији, као и да ли то угрожава дијалог Београда и Приштине.

"Препустићу вашој машти шта људи могу мислити о том догађају у Тетову или питајте неког другог", рекао је Хил о догађају у Тетову који су осудили и Скопље и Београд.

Одговарајући на питање који ће бити наредни кораци америчке администрације како би се смирила ситуација на северу Косова и Метохије и формирала Заједница српских општина, Хил је рекао да позиција САД остаје непромењена.

"Сва ова питања треба да се решавају кроз Бриселски дијалог, јер је то средство да се реше сви проблеми који су настали. Наравно да би сви желели да се то реши што пре, а не да се одуговлачи, али остаје да то треба урадити кроз дијалог који је у току и видећемо шта ће се десити у наредним недељама", навео је амбасадор САД у Београду.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара