Читај ми!

Српска листа: Квази градоначелник Северне Митровице антисрпским одлукама додатно подиже тензије

Представници Српске листе су након најновије одлуке градоначелника северног дела Kосовске Митровице Ердена Атића у вези са јавним површинама, којом се, наводе, планира изазивање нових проблема и додатна ескалација ситуације на терену, апеловали на представнике међународне заједнице да најхитније реагују и спрече градоначелника да створи додатни проблем и додатно ескалира ситуацију на терену у тренутку "крхког мира на KиМ".

Након најновије одлуке Атића којом је наложио да привредници ослободе јавне површине у том граду, из Српске листе су саопштили да се подизањем тензије неразумним одлукама човека који нема никакав легитимитет, а себе назива градоначелником, доводи у питање опстанак српског народа који се бави привредним и услужним делатностима и на тај начин финансијски издржава стотине српских породица.

"Подизање тензије неразумним одлукама човека који нема никакав легитимитет, а себе назива градоначелником, доводи се у питање опстанак српског народа који се бави привредним и услужним делатностима и на тај начин финансијски издржава стотине српских породица. Ова накарадна одлука је противна интересима грађана наше општине свих националности и створиће нове проблеме у нашем граду, али је наставак серије антисрпских одлука које је овај квази градоначелник донео", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да ће примена те одлуке довести до оправдане демократске реакције свих грађана, који ће у томе имати пуну подршку Српске листе.

"Нереално и невероватно звучи да су пар тезги или неколико баштенских гарнитура највећи и најургентнији проблем у нашем друштву у овом тренутку, а то делује као намерно малтретирање грађана, ускраћивање права на рад и опстанак на овим просторима, а све са циљем, поновићемо, додатне дестабилизације и ескалације ситуације на терену, противно свим напорима које улажемо сви ми заједно са представницима међународне заједнице", закључује се у саопштењу.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара