Читај ми!

Протести против насиља у Крушевцу и Ваљеву

Учесници протеста "Крушевац против насиља" шести пут су прошетали главном градском улицом подсећајући на разлоге окупљања који су остали исти. По девети пут одржан је протест и у Ваљеву.

Као и  пре месец и по дана када су протести и започели у граду под Багдалом. Окупљени захтевају одлазак појединаца са власти у којима виде главне кривце за пораст насиља са којим се суочавају у свим сферама живота. Посебно у институцијама и на радним местима.

На улицама Крушевца су, како истичу у улози "чувара ватре" током летњих месеци, када су грађани углавном на годишњим одморима, како би до јесени одржали ритам првенствено са протестима у Београду и у градовима у унутрашњости.

Протест је одржан по девети пут и у Ваљеву. На протесту против насиља незадовољним грађанима обратили су се Зоран Вулетић, председник Грађанског демократског форума, Раде Радовановић, новинар и драмски писац и Петар Ђурић, оснивач покрета "Ћале, ово је за тебе“.

"Шетња је релаксација, решење за победу над насиљем су жестоке демонтрације и одлучни протести, који треба да пређу у одлучне захтеве који су и ваљевски и српски. Неће нас уцењивати речима: Шетајте се, па шта! Хоћу када следећи пут кад будем дошао у Ваљево начелница Полицијске управе буде Катарина Петровић, хоћу да Александар Обрадовић буде уважени човек на одговорном месту. Нећемо и не смемо да трпимо насиље!“, нагласио је Раде Радовановић.

четвртак, 16. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара