Читај ми!

Председник Уганде позвао Вучића на конгрес Покрета несврстаних; Разматра се увођење директног лета за Кампалу

Угандски председник Јовери Кагутa Мусевени борави у званичној посети Србије. После свечаног дочека уследио је тет-а-тет састанак председника Уганде и председника Србије. На заједничкој конференцији за медије Вучић је рекао да је почаствован позивом да присуствује конгресу Покрета несврстаних у Кампали, а истакао је и да се разматра увођење директне авио-линије до Кампале.

Александар Вучић угостиће председника Републике Уганде Јовери Кагуту Мусевенија, а свечани дочек биће уприличен у 10 сати испред Палате "Србија", најавила је служба за сарадњу с медијима председника Републике. То је након више деценија прва званична посета председника Уганде.

После разговора двојице државника, следе пленарни разговори делегација Србије и Уганде, док је одржавање Српско-угандског пословног сусрета планирано у 12 сати, наводи се у саопштењу.

Билатерални односи две земље традиционално су добри и пријатељски. Један од позитивних темеља на којима се базирају јесте сећање на улогу СФРЈ у периоду антиколонијалне борбе.

Председник Уганде, најављујући званичну посету нашој земљи, у видео-обраћању позвао је народ и привреднике из Србије да посете ту братску афричку земљу и инвестирају у њу у сарадњи са домаћим привредницима.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара