Читај ми!

Протести "Србија против насиља" у Крушевцу и Ваљеву

Протести "Србија против насиља" одржани су у Крушевцу и Ваљеву.

Учесници треће протестне шетње у Крушевцу и вечерас су се окупили на Тргу глумаца како би, како су рекли, исказали незадовољство због свеопштег пораста насиља у друштву, на свим нивоима.

Нагласивши да Крушевљане на протесте изводе и свакодневне градске теме Душка Милосављевић, професорка српског језика, истакла је подршку окупљених мештанима Срња и околних села који живе надомак градске депоније и чију санацију траже, као и Алтернативном културном центру "Гнездо" који се недавно нашао на мети насилника.

Насиље је и када се о насиљу ћути, треба бити храбар и проговорити, не посустати упркос застрашивањима, поручили су Крушевљани окупљени на Тргу глумаца који су се потом мирно прошетали главном градском улицом до Споменика косовским јунацима и Трга Костурница.

Протест “Ваљево против насиља”

На шестом протесту “Ваљево против насиља” грађанима су се пре протесне шетње обратили професор Београдског универзитета Чедомир Чупић и студент Факултета политичких наука Павле Цицварић.

“Студенти више неће да ћуте и сви заједно морамо да издржимо”, поручио је Павле Цицварић окупљенима у Ваљеву.

Професор Чедомир Чупић истакао је "да је људе на протестима окупила трагедија која је погубна по једно друштво, јер су убијена деца и млади, а да су узроци дубљи и проистичу из владавине која траје пуну деценију, а која је заснована на узурпацији власти која је починила и многе афере опасне по наше друштво”.

“Послушници и уцењени чине пирамиду власти у Србији, ово је владавина уцене и уцењених која наноси огромну штету нашој држави и зато су ненасилни протести који су настали из очаја и због безобзирне власти једини начин да се насилници зауставе и обесхрабре” рекао је Чупић.

Он је окупљене на протесту назвао срцем Ваљева, оазом људскости и храбрости, али се обратио, како је истакао, и свим Ваљевцима који су уплашени и не смеју да изађу на протесте речима да "и њих треба подржати да се ослободе и усправе”.

“Са протестима се не сме посустати док се не испуне сви захтеви које су грађани испоставили. Ти захтеви су предуслов да би се обезбедили услови за слободне и фер изборе", рекао је Чупић.

Опозицији и организаторима протеста рекао је "да морају да буду одговорни и да се у овим протестима држе онога што грађани траже и захтевају и да запамте да ово није битка за њихове фотеље, већ уређену Србију".

Честитао је грађанима Ваљева на протестима и одважности у одбрани своје суграђанке, полицајке Катарине Петровић, за коју је рекао да је "храбри професионалац и грађанин и пример истинског патриоте и човека од посла".

"Ваљевци и Ваљевке имају разлог да се поносе са два изузетна професионалца, Катарином Петровић и Александром Обрадовићем, који су показали како се бране опште добро и јавни интерес. Заједно са њима, ви сте пример, и зато предводите Србију, да је уредимо сви заједно у земљу у којој се може праведно и нормално живети”, нагласио је Чупић.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара