Читај ми!

Посланици настављају расправу у понедељак, у уторак гласање о избору Славице Ђукић Дејановић за министарку

Посланици Скупштине Србије расправљали су о 30 законских предлога и споразума. Премијерка Ана Брнабић изјавила је да ће у раду са Славицом Ђукић Дејановић, ако буде изабрана за министарку просвете, имати 10 кључних приоритета. Као и сваког уторка и четвртка, посланици су постављали питања. Скупштина ће рад наставити у понедељак расправом о амандманима на остале законске предлоге, а уторак у 15 часова гласаће о избору Славице Ђукић Дејановић.

Тамара Миленковић Керковић из Двери питала је зашто међу 11 споразума о зајмовима који се налазе на дневном реду овог заседања нема ниједног споразума са кинеском Експорт-импорт банком.

"Да ли је тачно да је ова банка одбила да репрограмира српски дуг и колики је тај дуг?“, упитала је она.

Више посланика је питало када ће бити смењен директор БИА Александар Вулин, против кога је америчко Министарство финансија покренуло истрагу.

Драгана Миљанић из Заветника је поставила питање Министарству унутрашњих послова Србије шта је предузето да се спречи мигрантско насиље у Војводини, да се обезбеди безбедност грађана и одакле илегалним мигрантима оружје.

Александар Марковић из Српске напредне странке питао је да ли Министарство финансија и Министарство информисања и телекомуникација имају додатне информације о пословању Јунајтед медије и да ова медијска групација у Србији послује у складу са законима.

Након постављања посланичких питања, настављен је претрес о тачкама дневног реда, којих овога пута има 30.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара