Читај ми!

Нова рунда дијалога Београда и Приштине завршена без тројног састанка; Вучић разговарао са Столтенбергом

Разговори у Бриселу на нивоу главних преговарача су завршени без директног састанка делегације Београда и Приштине. Председник Александар Вучић разговараo je са специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Мирославом Лајчаком. Вучић се састао и са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом.

Како је Алијанса најавила, састанак Александра Вучића и Јенса Столтенберга одржаће се око 19 часова, након чега ће се обратити медијима на заједничкој конференцији. Вучић ће се током боравка у Бриселу састати и са Мирославом Лајчаком.

Разговор са Столтенбергом  председник Вучић је иницирао прошле недеље како би првом човеку НАТО-а пренео шта се дешава на Косову и Метохији.

Данас се у Бриселу одржава и нова рунда дијалога. Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак разговара са главним преговарачима Београда и Приштине Петром Петковићем и Бесником Бисљимијем.

Фокус ће бити на пуној примени Споразума од 27. фебруара и на корацима ка деескалацији ситуације на северу КиМ, навео је портпарол ЕУ Петер Стано у објави на Твитеру.

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије