Читај ми!

Посланици нису изгласали неповерење министру Гашићу, седница почела инцидентима

Посланици Скупштине Србије нису изгласали неповерење министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу. На почетку седнице раније данас дошло је до инцидента. Посланици опозиције тражили су да министар Александар Мартиновић напусти седницу јер је, како кажу, "пребројавао децу посланика." Будући да су посланици опозиције устали из клупа и ометали говорнике, председник Скупштине је позвао шефове посланичких група на консултације. Седница је након консултација настављена без присуства Мартиновића.

Расправа о изгласавању неповерења Братиславу Гашићу почела је 15. јуна, а ванредна седница на којој је ово једна од три тачке дневног реда почела је 30. маја.

Посланици су до сада завршили расправу о извештају РЕМ-а, као и о Предлогу за формирање анкетног одбора који треба да утврди чињенице и околности које су довеле до масовних убистава у Србији.

Братислав Гашић је јуче у Скупштини Србије рекао да резултати у последњих 10 година треба да суде о његовом раду.

“Трудим се колико могу да помогнем и свом граду и својој земљи, грађанима Србије, у ономе чиме се бавим, зато вас молим – пустите нека резултати суде о нама”, рекао је Гашић током скупштинске расправе.

Гашић је истакао да могу да разговарају са запосленима и у Војсци Србије, као и са људима у Безбедносно-информативној агенцији о томе шта је све добро урађено у време његовог мандата. Kако је додао, нема проблем да чује критику и да на тај начин исправи евентуалне грешке.

На дневни ред актуелне седнице је по хитном поступку уврштена и тачка која се односи на разрешење министра привреде Радета Басте.

Председница Владе Србије Ана Брнабић оценила је прошле недеље у парламенту да је расправа која траје више од месец дана изгубила сваки смисао и додала да је она у Скупштини провела више од 11 дана јер је желела да покаже колико поштује тему седнице на којој се расправља о безбедносној ситуацији у земљи.

Навела је да су опозиционари захтевали ту седницу, а очигледно, како је оценила, нису очекивали да ће тај њихов захтев бити прихваћен будући да "нису ни гласали за дневни ред, а кворум за заседање обезбеђивали су посланици Српске напредне странке".

Брнабићева је у расправи рекла да неће предложити смену министра Гашића, јер је радио озбиљно и посвећено, те да нема одговорности за трагедије које су се догодиле.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво