Читај ми!

Османијева са премијерима Холандије и Луксембурга: Приштина показује вољу за деескалацијом на северу

Председница у Приштини Вјоса Османи пренела је премијерима Холандије и Луксембурга да централне институције "показују вољу за деескалацијом ситуације на северу Косова, нудећи организацију нових избора".

"Успостављање реда и закона је у складу са годинама улагања држава ЕУ у  промовисању, заштити и владавини закона на целој територији Косова", навела је Вјоса Османи у разговору са премијерима Марком Рутеом и Гзавијеом Бетелом у Приштини.

Како су пренели из њеног кабинета, Османијева је изразила посвећеност институција да превазиђу изазове са партнерима и савезницима.

"У том контексту, Османијева је истакла да напади на косовску полицију, Еулекс, Кфор, грађане и новинаре од стране нелегалних и криминалних структура на северу земље не би требало да прођу некажњено", наводи се у саопштењу.

Османијева тврди да у вези са процесом дијалога са Београдом "Косово наставља да буде конструктивна страна, док Србија одбија да примени постигнуте споразуме, као и да крши последњи бриселски споразум постигнут у Охриду".

Премијери Руте и Бетел након Османијеве разговарају са премијером Аљбином Куртијем.

Премијери Холандије и Луксембурга јуче су боравили у Београду где су разговарали са председником Александром Вучићем и премијерком Аном Брнабић.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво