Читај ми!

Скупштина расправљала о Гашићу, посланици постављали питања Влади

Посланици Скупштине Србије наставили су рад расправом о предлогу за гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу, који је поднела група опозиционих посланика, после чега су прешли на .постављање посланичких питања.

Седници је и данас присуствовала премијерка Ана Брнабић. Седница је почела најпре са закашњењем од двадесетак минута, након чега је председник Скупштине Србије Владимир Орлић одредио паузу од сат времена, јер, како је образложио, део опозиције на чији предлог се одржава седница, није присутан у сали и није дао кворум за почетак седнице.

Расправа о смени министра унутрашњих послова, коју је предложила група опозиционих посланика почела је 15. јуна.

Премијерка Ана Брнабић је током расправе више пута поновила да не подржава смену министра полиције нити сматра да је он одговоран за трагедије у Основној школи ''Владислав Рибникар'' и Дубони и Малом Орашју.

Скупштина је претходно завршила расправу о извештају РЕМ-а, као и о Предлогу за формирање анкетног одбора који треба да утврди чињенице и околности које су довеле до масовних убистава у Србији.

На дневни ред актуелне седнице је по хитном поступку, прошле недеље, уврштена и тачка која се односи на разрешење министра привреде Радета Басте.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво