Читај ми!

Гојковић: Врата Министарства културе отворена за све, спремни смо за дијалог, да свим уметницима буде боље

Врата за разговор у Министарству културе су отворена за све, као и до сада, спремни смо са свима да водимо дијалог, да свим уметницима буде боље, поручила је министаркa културе Маја Гојковић.

Маја Гојковић је изјавила да је Србија демократска држава и да свако има право да се бави политиком, да бира и да буде биран, саопштило је Министарство.

"У Србији свако има право на своје политичко мишљење и став и може да га искаже на начин који је опште прихватљив у пристојном и цивилизованом друштву. Такво понашање је једнако за све. Ако желимо да Србија буде кућа за сваког од нас онда је важно да научимо да толеришемо различитости и да разговарамо, а не да вређамо једни друге и претимо. Србија је земља за све нас, за сву нашу децу, родитеље, комшије, колеге и зато је важно да престанемо да вичемо, јер од буке не чујемо једни друге", додала је Гојковићева.

Што се тиче Министарства културе, истакла је, врата за разговор су отворена за све, као и до сада.

"Спремни смо са свима да водимо дијалог шта да урадимо, а да свим уметницима Србије буде боље - да доносимо законе, уређујемо социјални статус, имамо већи буџет намењен култури. За добробит културе није добро пребројавање, поделе на ове или оне, етикетирања, већ слобода стварања, креирање услова за то, улагање у програме и изградњу позоришта, домова културе, концертних сала, културну дипломатију, мобилност уметника како би наступили широм света", рекла је министарка.

Нагласила је да се Министарство културе бави културом, а да улица никада ником није добро донела.

"Зато као министар културе позивам све људе који се баве овом делатношћу да спустимо заставе да би се боље видели и разумели и да дијалогом пристојних људи решавамо неразумевања", порчила је министарка Гојковић.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије