Читај ми!

Рама послао предлог нацрта ЗСО Шолцу и Макрону

Премијер Албаније Еди Рама је на конференцији за новинаре поводом ситуације на Косову и Метохији саопштио да је послао предлог за Заједницу српских општина француском председнику Емануелу Макрону и немачком канцелару Олафу Шолцу.

Еди Рама је навео да ситуација на северу КиМ поприма размере политичке трагедије за Приштину.

Рама је рекао да су изјаве њихових стратешких савезника о тој ситуацији све алармантније и да је несхватљив разлог оклевања приштинских власти да деескалирају ситуацију у којој је очигледно да Приштина свакодневно прави велике губитке.

Србија ради оно што је радила много пута до сада, док Косово ради нешто што никада раније није радило и за шта га окривљују сви стратешки савезници албанског народа“, навео је Рама.

Каже да одавно зна да ће Гордијев чвор дијалога до краја бити Заједница општина са српском већином.

Уверен сам да ниједна страна не жели Заједницу и да ће дати све од себе да је гура у бесконачно држећи кризу отвореном“, навео је Рама.

Верује да је стварање З кључ да се коначно отворе врата за међународну афирмацију Приштине, признавање од свих, пласирање у међународне форуме и међусобно признање са Србијом“.

"Стране нису у стању да се договоре ни ко треба да напише овај текст, нити шта текст треба да садржи. Реч је о поверљивом документу који не претендује да буде идеално решење, али је документ највишег међународног нивоа", наводи Рама.

То је, каже, нацрт који су давно разрадили врхунски амерички и европски стручњаци, за случај да дође овај дан.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво