Читај ми!

Влада повлачи Предлог закона о управљању предузећима у државном власништву

Премијерка Ана Брнабић најавила је да ће Влада повући Предлог закона о управљању привредним друштвима у власништву Републике Србије.

Ана Брнабић је рекла је да јој је важно да Влада буде "довољно одговорна да чује страхове грађана" и да одговори на њих.

"Управо из тог разлога ме је председник Александар Вучић замолио да Влада повуче из Скупштине Предлог закона о управљању предузећима у државном власништву", рекла је Брнабићева гостујући на ТВ Прва.

Додала да нема говора о продаји државних предузећа и подсетила да је по Закону о јавним предузећима који је тренутно на снази могуће продати јавно предузеће.

"Дакле, да смо желели, у било ком тренутку да продамо или приватизујемо неко јавно предузеће, ми смо то могли да урадимо у претходних 10 година, али нисмо желели. Управо супротно, циљ овог закона је боље чување националних и стратешких интереса кроз професионализацију управљања јавним предузећима", поручила је Брнабићева.

Напоменула је да се о томе говори више од три деценије.

Премијерка је истакла да ће предлог закона бити повучен како би се о том закону додатно комуницирало са цивилним друштвима, невладиним и струковним организацијама, као и са грађанима.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво