Читај ми!

Вучић: Испунили смо два захтева, нигде на свету се не позива на протесте због масовних убистава

Председник Србије Александар Вучић одговарао је на питања новинара након доделе медаља заслужним полицајцима у Палати "Србија". Он је коментарисао захтеве са протеста "Србија против насиља", али и лутку обешеног председника која је јуче била виђена на демонстрацијама. Навео је да је његов посао као председника да трпи такве ствари, као и да дневно добија преко 200 директних претњи смрћу.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да никада не би дозволио смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића и поновио да у Србији неће бити прелазне владе.

Он је истакао да није могла превенција да реши проблем масовног убиства у ОШ "Владислав Рибникар".

"Све што је требало да уради, полиција је урадила. Репресивно деловала, обавила свој посао на најбољи могући начин. Сви то знају. Не постоји нико на свету ко би оптужио своју полицију, а посебно не неко ко би оптужио државно руководство. Никада се нигде на свету није догодило да постоје тако и толико неодговорни политичари који позивају на протесте због масовних убистава", рекао је председник новинарима у Палати "Србија".

Предато око 68.000 цеви и минско-експлозивних средстава

Навео је и да разуме да велики део људи жели већу сигурност и безбедност и да се управо предузимају све мере како би то било омогућено.

Истакао је да је досад предато око 68.000 цеви и минско-експлозивних средстава. Према његовим речима, акција разоружавања је најбоља у историји српске полиције и позвао је људе да то учине до 8. јуна, а видеће се да ли ће се продужити још који дан.

На питање новинарке, Вучић је рекао да тече поступак против бивше државне секретарке Дијане Хркаловић, као и да на апликацији Скај тренутно постоје много веће афере. Додао је да неће говорити ни добро, ни лоше о Хркаловићевој, те да ће поштовати одлуку суда.

Говорећи о позивима да се формира прелазна влада, Вучић је поновио да до тога неће доћи. "То где ко прелази мене не занима. Влада ће бити формирана у складу са резултатима избора. Прелазне владе неће бити док сам ја председник или док сам жив, јер може мој председнички мандат да буде прекинут онако како је јуче предложено испред Народне скупштине", рекао је он.

Вучић: Сваки дан добијам више од 200 директних претњи смрћу

Вучић je изјавио да лутка обешеног председника на протесту “Србија против насиља” у Београду најбоље потврђује “диктаторску природу власти у нашој земљи”. Вучић је на тај начин, између осталог, одговорио на констатацију новинара да су због сличне ситуације хулигани, који су носили лутку новинарке Бранкице Станковић, осуђени на 16 месеци затвора.

Навео је да је његов посао као председника да трпи такве ствари, као и да дневно добија преко 200 директних претњи смрћу.

“Сваки дан су отворена врата да разговарају на коју год тему, од РТС-а и РЕМ-а, о свему о чему ми не одлучујемо, али да видимо како да поставимо неке оквире у којима треба да се крећемо сви заједно и како и на који начин да умиримо ситуацију и да се ујединимо по важним питањима, а то је како да радимо да земља напредује”, рекао је Вучић.

Председник Вучић је, коментаришући изјаву посланика Александра Јовановића да треба поставити захтев за одржавање избора у Београду, рекао да могу да се организују београдски избори, али да ће се онда организовати и неки други.

Председник Вучић о захтевима са протеста

Одговарајући на новинарско питање како разуме захтеве опозиције и шта су њихови конкретни захтеви, Вучић је рекао да су два захтева већ испуњена, а то је оставка министра просвете Бранка Ружића и укидање ријалити програма "Задруга".

"Ружић је поднео оставку, а ријалити од среде-четвртка више немамо на Пинку, јер је на моју молбу власник донео одлуку да то укине. Још нису рекли ни извините што су одгајали убице у својим ријалитима, а пребацивали некоме другом одакле убица није изашао, иако ништа лепо не мислим о тим програмима", рекао је Вучић.

Он је додао да је трећи захтев око РЕМ-а, али да не зна тачно шта траже.

Истакао је и да је важно да, ако неко хоће да разговара, онда мора да се чује и једна и друга страна. "А не, ти мораш да урадиш оно што ти ми кажемо, а ако не урадиш ми ћемо да те убијемо. Где то има, да ли негде има таквих разговора и преговора", упитао је Вучић и додао да нема нигде и да их неће бити ни у Србији.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво