Читај ми!

Део опозиције: Скраћивање школске године исхитрено и штетно

Неке опозиционе странке изразиле су незадовољство одлуком Владе Србије да се школска година заврши 6. јуна и оцениле да је донета исхитрено и без консултација са запосленима у образовању.

Српска странка Заветници наводи да је одлука o окончању школске године донета без раније најаве, консултација са родитељима или разговора на седници надлежног скупштинског одбора.

У саопштењу наводе да је Влада Србије скратила школску годину за читаве две недеље, а да је тај период по правилу, резервисан за систематизацију знања која су ђаци стекли, као и припрему за нова и постављају питање да ли ће таква одлука произвести дугорочне последице и додатно отежати наставницима посао наредне године.

И за Нови ДСС одлука владе је непромишљена и неадекватна, посебно што је усвојена само четири дана пре закључивања оцена, без знања школа и наставника. Нови ДСС у саопштењу позива Министарство просвете и Владу Србије да омогући ђацима и наставницима да у продуженом боравку до 20. јуна може да дође до комплетирања предвиђеног наставног програма и планираног оцењивања знања ученика.

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да ће одлука нанети штету већини ученика и да има смисла само за Основну школу “Владимир Рибникар” у којој се десила трагедија која је дубоко потресла наше друштво, саопштено је из те странке.

Они оцењују да ће скраћење школске године онемогућити реализацију предвиђеног школског програма, али и да ће отежати запосленим родитељима организацију око чувања деце.

У саопштењу Ресорног одбора за образовање Демократске странке наводи се да је у питању политичка одлука која је донета без консултација са запосленима у образовању, и оцене да би крај године требало да буде и крај актуелне владе.

ДС сматра и да ће од септембра бити огроман притисак на ученике и наставнике како би надокнадили пропуштено градиво, које ће ученике дочекати на завршним и пријемним испитима.

недеља, 24. септембар 2023.
15° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"