Читај ми!

Снимци показују да су Петровић и Обреновић приведени пре почетка нереда у Звечану

Видео и фото материјал који је екипа Ким радија снимила у понедељак 29. маја у поподневним сатима непосредно пре избијања нереда у Звечану, показује да су Радош Петровић и Душан Обреновић "нестали" иза кордона Кфора пре инцидента, па је јасно да у њему нису учествовали, нити су могли да нападну било кога, пошто су претходно - приведени.

Наканадним увидом у снимљени материјал, установили смо да се на снимку јасно види да Радош Петровић, момак са брадом и наочарима који седи поред Горана Ракића, позива окупљене да се смире и поседају, а потом са њима пева "Косово је Срце Србије". Тада се кордон Кфора на тренутак "отвара" и у њему Радош Петровић нестаје.

 "Већ данас ћу снимак и фотографије проследити Специјалном тужилаштву како би се отклонила свака сумња у односу на мог брањеника. Из снимка се јасно види да је господин Петровић из седећег положаја увучен у кордон Кфора пре почетка нереда", рекао је за Ким радио бранилац Радоша Петровића, адвокат Дејан А. Васић.

На фотографијама сукцесивно снимљеним у периоду од једног минута се такође види како Петровић и Обреновић (са капом, седи непосредно до Петровића) "нестају" иза кордона Кфора.

"То је оно о чему смо суду указивали током седнице, да је фактички моменат лишавања слободе мог клијента тај тренутак који се види на сликама, а не како тужилаштво тврди 23.30. Надаље, види се да је мој брањеник мирно протествовао и да је са земље увучен од стране војника КФОР-а. Суду и тужилаштву проследићу ове фотографије данас", казао је за Ким радио бранилац Душана Обреновића, адвокат Предраг Миљковић.

Двојица Срба ухапшена су у понедељак, а током инциденаната повређено је и више десетина Срба.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво