Читај ми!

Мирно на северу Косова и Метохије, САД и ЕУ захтевају одржавање нових избора

Четврти дан Кфор контролише зграде четири Општине на северу Косова и Метохије. Настављен је миран протест, док запослени у локалној самоуправи не могу у своје канцеларије. Кфор је распоредио своје снаге на главним раскрсницама у Звечану. Председник Француске Емануел Макрон и немачки канцелар Олаф Шолц позвали су Приштину и Београд да што пре организују нове изборе. САД позвале Београд и Приштину да предузму хитне кораке за смањење тензија.

Запослени у локалној самоуправи и грађани окупили су се јуче испред ограде у Звечану и бодљикаве жице коју је поставио Кфор и развили заставу дугу 250 метара.

У Лепосавићу су на бодљикаву жицу окупљени грађани поставили шестокраку звезду на жутој подлози, као симбол страдања Јевреја под нацистима и живот у гету. У послеподневним часовима Срби су се разишли.

Одбијање Приштине да испуни своју обавезу о стварању Заједнице српских општина, као и нелегитимни избори од 23. априла на Космету, два су важна момента када је реч о последњим сукобима на Косову, објашњава председник Србије Александар Вучић у разговору за америчку телевизију Си-Ен-Ен.

Поручује и да Срби на северу Космета желе сигурност за своје породице и позива их да остану мирни и да учине све да се ситуација стабилизује.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво