Читај ми!

Вучић: Позивам Србе на КиМ да не улазе у сукобе са НАТО-ом, молим међународну заједницу да уразуми Куртија

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је у последња три дана и ћорав и политички неписмен могао да разуме шта је то што је било припремано за данас на Косову и Метохији. Позвао је Србе на КиМ, иако зна како се осећају и колико им је тешко, да не улазе у сукобе са НАТО-ом. Последњи пут понављам и молим међународну заједницу да уразуми Аљбина Куртија, нагласио је Вучић. Указао је и да смо у складу са ситуацијом распоредили наше снаге на местима где је то неопходно.

Јаке снаге Кфора разбиле су данас поподне скуп грађана који су били окупљени испред Општине Звечан. Коришћени су сузавац и шок-бомбе. Уследила је реакција окупљених који су узвратили каменицама, флашама и другим предметима.

Повређено је више од 50 људи.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров навео је да је ситуација на Косову алармантна, као и да се може десити велика експлозија у центру Европе.

Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер, пошто је завршен састанак амбасадора земаља Квинте са премијером Аљбином Куртијем, предложио је да новоизабрани председници општина на северу краткорочно не раде из општинских зграда.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара