Читај ми!

Вучић: Забринут сам због КиМ, плашим се сукоба, Срби ово да трпе не могу

Председник Србије Александар Вучић рекао је да нам следи најтежа ситуација на КиМ, нешто што нисмо сањали да ће се десити, све због неодговорне политике Аљбина Куртија. Забринут сам због Косова и Метохије, плашим се великих сукоба јер Срби ово да трпе не могу, каже Вучић. Још једном је позвао опозицију на разговор и нагласио да је његов посао да буде председник свих грађана.

Председник  Вучић је рекао за ТВ Пинк да су сви људи у Србији под притиском после две трагедије које су нас задесиле.

"Најтежа ситуација на Косову и Метохији следи. Нешто што до сада нисмо видели, а све захваљујући провокативним акцијама и ужасно неодговорном понашању Аљбина Куртија,"  рекао је Вучић.

Према његовим речима, плаши се великих сукоба јер Курти сања да буде Владимир Зеленски, а Срби ово више не могу да трпе.

Председник каже да је вечерас добио вести од европских званичника да брину због могућих сутрашњих догађаја јер Срби ће свакако да протестују и да траже своје узурпиране зграде назад.

Загреб, део политичког Сарајева, део политичке Подгорице и Приштина желе по сваку цену да дође до промене режима у Србији, нагласио је Вучић.

Разговор са опозицијом

Председник је поново понудио разговор опозицији и нагласио да им никада неће бити испуњен захтев за смену министра полиције Братислава Гашића.

"Нећу потписати прелазну владу док сам жив, једино решење је да ме убију, јер без избора власт неће да добију, а што се тиче оставке спреман сам да им помогнем, скупите 70, 80 потписа, ја ћу вам додати остатак да идемо на референдум да се народ изјасни да ли ћу да будем председник или не", истакао је председник.

Председник Вучић поручио је да никада неће "устукнути пред насилницима", да се није уплашио, да није побегао и да то никада неће учинити.

"Никада нећу да устукнем пред насилницима и никада их се нећу уплашити, нисам се уплашио ни када су опколили Председништво и када су упадали са тестерама у РТС, и када су долазили њих петорица да ме туку, ја сам сам изашао пред њих петорицу и нису ме тукли. Када сте спремни да дате свој живот за отаџбину у сваком тренутку и да размишљате само о томе шта ће писати сутра, онда немате никакав проблем, ја немам баш никакав проблем", рекао је председник.

Вучић је поновио да су организатори протеста на улици имали четири захтева и да је оставка министра просвете Бранка Ружића као један од захтева испуњен, као и захтев за укидање ријалити програма, и нагласио да ће за трећи захтев који се тиче РЕМ-а моћи да се разговара, а да четврти захтев - оставка министра унутрашњих послова Братислава Гашића, неће бити испуњен.

На питање шта се десило са захтевом за оставке људи са РТС, председник је рекао да тај захтев није ни постојао, али да није проблем и да га потпише.

"То нису тражили и никада није био званични захтев. Што се тога тиче потписаћу им. Никакав проблем немам, пошто ја мислим да је РТС постао, а бићу блажи као председник, веома пристрасан на њихову страну и то је најблаже што могу да кажем. Тако да нисам разумео што су протестовали. Замислите захтев хоћу да уђем у ТВ и да се обратим једном, а они их укључују пет пута у току Дневника. Да вам кажем, то још само у Северној Кореји има да вам се укључују у РТС-у, у државном медију, уз сво поштовање према Северној Кореји, то још само тамо има", рекао је председник. 

Вучић је рекао да се помирио са судбином још 2014. када је постао премијер, јер су у Србији они који су је највише задужили, или протерани или убијени.

"Ја сам спреман да платим сваку врсту цене, али нећу да пристанем на уцене. Ја позивам на дијалог, али не молим за себе ништа, јер у иностранству немам ни кућу ни бродове ...у земљи шта имам сви знају, а ускоро ћу да купим плац на истоку Србије, са погледом на Дунав", рекао је Вучић.

О Богољубу Карићу

На питање зашто је Богољуб Карић тема у медијима, Вучић је изјавио да је Карић лајковао протесте, али да он о њему неће ништа лоше да говори.

"Зато што је лајковао протесте наших политичких противника. Ја сам био код њега кући два пута у Минску, у кући у Београду једном. Ја да говорим лоше о њему нећу, он је мени све рекао о себи и оном што је урадио и све најбоље желим њему и његовој породици", рекао је председник.

Председник је истакао да Карић није његов пријатељ иако му жели све најбоље.

"Пријатељи нисмо, нити ћемо бити, желим му много успеха и сваку врсту свега што могу да помогнем у животу што се посла тиче, ако могу да помогнем у складу са законом, увек ћу то да учиним. То је све што имам да кажем. Од мене, лошу реч неће чути никада", навео је Вучић.

Осврнуо се на одлазак са чела СНС-а. Вучић је поручио да ће разговарати са свим политичким факторима у Србији који хоће да разговарају, али да никога неће ништа да моли.

"Имаћу нешто мање обавеза јер више нисам председник СНС-а, али ћу бити посвећен и даље напретку СНС и консултовати се са Вучевићем. Али, ћу пре свега и приоритетно бити посвећен напретку Србије и разговарати са свим политичким факторима, са онима који хоће да разговарају, а са онима који неће, ја ту да помогнем не могу. И да молим било кога за било шта - нећу", рекао је Вучић.

Истакао је да је његов посао да буде председник свих грађана, што је био и до сада и да се нада да је успевао у томе.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво