Читај ми!

Вучић: На скупу ћу понудити нова решења и дијалог

Председник Србије Александар Вучић каже да ће на сутрашњем скупу "Србија наде" понудити нова решења и дијалог са онима који мисле другачије.

Вучић је рекао да ће се на скупу трудити да говори помирљивим језиком, понудити нова решења и нове ствари и позвати на дијалог оне који мисле другачије, "не зато што је слаб".

"Имам неуобичајени мир и моја улога ће се од понедељка променити. Имаћемо скуп и о томе ћу причати", додао је Вучић за ТВ Пинк.

Истакао је да у демократијама не могу сви да мислите исто, да је нормално да има више демонстранција, али да је нормално да се те тензије решавају изборима.

"Постоји процедура како се смењује председник и морате да скупите потписе две трећине народних посланика. Они то немају и рекао сам им да ћу им помоћи у томе, али онда се иде на референдум и ако народ каже да је за смену председника, ја сам смењен. Али ако народ каже да нису, онда су они у проблему", навео је Вучић.

Истакао је да у Србији постоје јасно прописане законске процедуре и да "у Србији неће бити Мајдана и заузимања зграда".

"Ми смо их пустили прошли пут, не зато што не можемо да сачувамо Скупштину, већ да би се видело ко спроводи насиље и да људи виде да се трудимо да им речима објаснимо да не чине кривична дела. Тек када су ушли у Скупштину и почели да руше, полиција је реаговала. Тако је било и са РТС-ом", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да свима који желе оружане сукобе да их неће бити и да га нико неће уплашити, јер, како је навео, "никада неће бежати нити напустити своју земљу."

"Немам рачуне у иностранству, ништа покрао нисам, борио сам се за ову земљу и нисам спавао 11 година и да ми кажете како ћу да бежим, због чега? Што смо урадили више ауто-путева него у претходних 50 година?", истакао је Вучић.

На питање да појасни то што је ствари у вези са странком, Вучић је одговорио да ће о томе причати сутра увече.

Вучић је нагласио да ће се садашње опозиције сећати генерације политичара и за 20 година која је, како је оценио, у дане жалости позивала на политичке протесте.

"Да злоупотребите овакву трагедију и да још у време дана жалости и тишине, дана туге и суза, позовете на политичке протесте, то ће ући у анале политичког бешчашћа. То се никада нигде у свету, нити у Србији, није догодило, ниједан одговоран политичар то не би дозволио“, додао је Вучић.

"Ја то нисам урадио, ми то нисмо урадили ни 2007, нити 2009. ни 2013. када је неко други био градоначелник када смо имали у Иванчи убиство 13 људи", додао је Вучић.

"То се не ради, границе морају да постоје, али за неке не постоје", рекао је Вучић.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије