Читај ми!

Српска листа: Куртију рок до 1. јуна да престане са репресијом над српским народом или следи одлучан одговор

Представници Српске листе дали су премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију рок до првог јуна да, како кажу, престане са репресијом над српским народом на Косову и Метохији уз поруку да ће, уколико се ове или сличне акције наставе, уследити одлучан одговор српског народа.

Потпредседник Српске листе Игор Симић изјавио је на конференцији за новинаре након полагања заклетве градоначелника Северне Митровице и истицања заставе тзв. државе Косово на згради општине, да је искључиво залагањем Српске листе, председника Србије Александра Вучића и српског народа, сачуван мир.

"Успели смо да сачувамо мир и да обуздамо народ да не реагује на провокације које долазе од антисрпског режима Аљбина Куртија", рекао је Симић.

Истакао је да је стрпљењу дошао крај, а Куртију дао рок до првог јуна да "престане са репресијом над српским народом на просторима КиМ".

"Да престане са отимањем српске земље коју он подводи под лажну експропријацију. Да престане са шиканирањем српских грађана, хапшењем прикривеним неким лажним оптужницама на којима се налазе Срби. Да престане са прогоном, застрашивањм и нападима на Србе. Да престане са притварањем Срба јер се и дан данас широм казамата на простору КиМ налазе Срби без икаквог доказа за кривицу или за оно што им се ставља на терет. Да престане са ускраћивањем основних и елементарних права српског народа, попут права на лечење, на образовање, права да попут свих другин народа у Европи у 21. веку имају право да бирају, да излазе на изборе и референдум", истакао је Симић.

Уколико се ове или сличне акције наставе, првог јуна ће уследити одлучан одговор српског народа, упозорио је Симић.

"Право да Срби остану и опстану на својим огњиштима бранићемо свим средствима", закључио је Симић.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво