Читај ми!

Квинта: Резултати избора на КиМ одржани 23. априла нису трајно политичко решење

Државе Квинте, саопштиле су да су избори одржани 23. априла у четири општине на северу КиМ, одржани у складу с “уставним и законским захтевима” Приштине.

Француска, Италија, Немачка, Британија и САД саопштиле су да као резултат бојкота Срба који живе у тим општинама, резултати избора нису дугорочно политичко решење, преноси Репортери.

Државе Квинте позвале су све актере, укључујући локалне заједнице, да ''хитно раде заједно према решењу које осигурава одрживу представничку партиципативну демократију у тим општинама'', преноси приштински портал.

"Не би требало бити радњи или иницијатива – укључујући новоизабране начелнике општина и скупштина општина – које не служе грађанима или које могу повећати напетости. То укључује извршавање више од административних овлашћења и процес преузимања дужности јер градоначелници нису дужни да положе заклетву. Све стране требале би се суздржати од употребе силе или радњи које распирују напетости или подстичу сукобе", додаје се у саопштењу.

Квинта је такође саопштила да подржава дијалог Београда и Приштине уз посредовање ЕУ за нормализацију односа, укључујући потребу хитног напретка у стварању Заједнице српских општина.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво