Читај ми!

Петковић: Са Лајчаком о тензијама које на северу КиМ подиже Курти

Директор Канцеларије за Ким Петар Петковић изјавио је да је са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком разговарао о предстојећој рунди дијалога у Бриселу, као и политичкој и безбедносној ситуацији на КиМ, с посебним освртом на тензије које у четири општине на северу подиже Аљбин Курти.

Петар Петковић је на свом Инстаграму написао да је изразио забринутост због свакодневног институционалног и сваког другог насиља које над српским становништвом спроводи режим из Приштине, као и због неразумних, једностраних акција албанских политичара које прете да угрозе мир, посебно у светлу покушаја да насилно преузму општине на северу КиМ, али и покушаја противправне експропријације и отимања српске земље, до једностраног распуштања Управљачког тима за ЗСО.

"Београд нити жели, нити повлачи потезе који могу да доведу до тензија и нових криза на терену, већ ће наставити да чува мир и стабилност као највеће вредности, а једина одговорност за изазивање криза јесте на Приштини. Упркос свим изазовима, сачуваћемо наш народ на Косову и Метохији", написао је Петковић.

Лајчак се данас састао и са председником Србије Александром Вучићем.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво