Читај ми!

Вучић : Покушали су да уведу нови имплементациони план, одбио сам

Председник Србије Александар Вучић рекао је на конференцији за медије да су јуче у Бриселу покушали да уведу нови имплементациони план, али да је он то одбио јер је супротно свему ономе о чему су били говорили.

Вучић : Покушали су да уведу нови имплементациони план, одбио сам Вучић : Покушали су да уведу нови имплементациони план, одбио сам

На конференцији за медије на којој је говорио о данашњој трагедији у основној школи на Врачару, председник Александар Вучић је говорио и о јучерашњим преговорима у Бриселу.

“Као што сам говорио безброј пута, све је био трик да се Србија навуче да призна Косово и дефакто и де јуре. Зато је јуче прво био покушај за нови имплементациони план, а тачка један да буде представљање нацрта статута ЗСО, тачка два да ми њих пустимо у међународне организације, а тачка три ЗСО. То сам одбио јер је супротно свему о чему смо разговарали“, рекао је Вучић.

Према његовим речима, када су схватили да то не може да прође, покушали су да на наводно рационалан начин решавају ствари на северу, где Аљбин Курти мисли да са три одсто гласова може да влада.

Вучић је казао и да је високи представник ЕУ за спољну политику Жозеп Борељ имао коректнији приступ, али да се плаши да ће до следећег састанка "да му промене мишљење".

"Курти је одбио прелазно решење у коме они 28. маја не би заузимали канцеларије на северу. Мислио сам да је то идеална прилика за Куртија да се извуче, а онда сам схватио да је то план за протеривање Срба са КиМ. Начин на који су третирали жене које су представљале нацрт статута, начин односа према њима, према дамама се тако не односите. Она би да се посвађа, па не сме, они добацују", навео је Вучић.

Истиче да је цела игра била да се сломи Србија, која је увек спремна за разговоре и договоре.

"Даћемо све од себе да сачувамо мир и стабилност, али веома сам забринут", рекао је председник Србије.

Према његовим речима, има и одговорности других и рекао да је он крив, јер се посветио чувању мира на КиМ.

"Томе да не улазимо у рат и не губимо хиљаде деце. Био сам посвећен и економском напретку. Нисам био довољно посвећен суштини друштва - вредности које морамо да гајимо. Покушаћу то да исправим у наредном периоду", казао је Вучић.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво