Читај ми!

Прва оптужница против окривљеног у одсуству за наводни ратни злочин на КиМ

Специјално тужилаштво у Приштини подигло је пред Основним судом прву оптужницу у одсуству против оптуженог Д. Р., припадника резервних војних снага Србије, за "сексулно насиље" за време сукоба на КиМ.

Из Специјалног тужилаштва саопштавају да је "окривљени Д. Р., као припадник резервиста Војске Србије, током рата на КиМ, кршећи правила међународног хуманитарног права, током широког и систематског напада српских војних, полицијских и паравојних снага, на цивилно албанско становништво на целој територији КиМ, знајући за постојање оваквог напада, "уз употребу насиља и других нехуманих радњи, извршио сексуално насиље над женом албанске националности, која је задобила телесне повреде као и тешке психичке трауме".

"Овим радњама окривљени Д. Р. извршио је кривично дело ‘Ратни злочин против цивилног становништва’ из члана 142. Кривичног закона Југославије, инкриминисано као злочин против човечности из члана 143. став 1. из става 1.7. Кривичног закона Косова", наводи се у саопштењу.

Такође, Специјално тужилаштво је предложило да се суђење одржи у одсуству јер су исцрпљени сви напори да се оптужени пронађе.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара