Читај ми!

Међународни сајам привреде у Мостару, Брнабићева се састала са Човићем и Криштовом

У Мостару почиње Међународни сајам привреде. Међу око 800 излагача из више земаља присутни су и привредници из Србије. У граду на Неретви су премијерка Ана Брнабић и делегација Привредне коморе Србије. Брнабићева се састала са председавајућом Вијећа министара БиХ Борјаном Кришто, а претходно и са замеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине и председником Хрватског народног сабора БиХ Драганом Човићем.

У Мостару почиње Међународни сајам привреде на којем учествује и делегација Привредне коморе Србије. Свечаном отварању манифестације присуствоваће и премијерка Србије.

Председник Владе Федерације БиХ Нермин Никшић рекао је на отварању сајма да се налазимо у времену мноштва изазова са којима се суочава цела Европа.

"У време растуће поларизације на домаћем и међународном плану требају нам иницијативе које интегришу, промовишу сарадњу и повезују. Економија је засигурно један од кључних интегративних чинилаца нашег друштва. Зато је мостарски сајам важан интернационални догађај који завређује пажњу и подршку свих чинилаца домаћег и регионалног поретка", рекао је Никшић.

Премијерка Србије Ана Брнабић истакла је да је у делегацији наше земље 14 привредних субјеката из разних сектора, али и појачање из Народне скупштине.

"Ту је са мном и народни посланик Милимир Вујадиновић, који је председник Групе пријатељства са БиХ и читава делагација показује значај који придајемо овом сајму и нашим односима са БиХ и генерално са читавим регионом. Надам се и у наредним недељама и месецима да ћемо наставити овим путем да развијамо миран, стабилан и просперитетан Балкан за све грађане и привреднике", рекла је Брнабићева.

И хрватски премијер Андреј Пленковић обратио се присутнима, истакавши да се сајам одржава у контексту важних, промењених околности за БиХ.

"БиХ је од децембра држава кандидат за чланство у ЕУ. То је велики корак напред, велика вредност за целу земљу и након храбрих одлука високог представника ствара се оквир за напредак, развој привреде и дубљу интеграцију БиХ у ЕУ", рекао је Пленковић.

Брнабићева са Човићем и Криштовом

Премијерка Брнабић састала се у Мостару са замеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Драганом Човићем.

"Разговор о билатералним економским и политичким односима са замеником председавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ уочи 24. Међународног привредног сајма у Мостару. Настављамо да унапређујемо нашу сарадњу зарад заједничког регионалног просперитета", написала је премијерка на Твитеру.

Након састанка са Човићем, Брнабићева се у Мостару састала и са председавајућом Савета министара БиХ Борјаном Кришто, с којом је, како каже, разменила идеје о регионалној трговинској сарадњи, заједничком раду на економским потенцијалима и инфраструктурној повезаности с циљем даљег развоја.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво