Читај ми!

Брнабићева са изаслаником председника Републике Кореје: Има простора за унапређење сарадње

Односи Србије и Јужне Кореје су добри и пријатељски, има простора за унапређење политичке и економске сарадње, истакла је председница Владе Ана Брнабић, која се састала са специјалним изаслаником председника Републике Кореје Ђанг Сунг-Мином. Сунг-Мин је нагласио да је важно размењивати знања са земљама које су просперитетне, оценивши да је Србија остварила значајан напредак последњих година у облати економије, науке и привредног раста.

Премијерка Ана Брнабић састала се са специјалним изаслаником председника Републике Кореје Ђанг Сунг-Мином, саопштила је Влада Србије.

Брнабићева је истакла да су односи две земље добри и пријатељски, као и да има простора за унапређење политичке и економске сарадње.

Премијерка је том приликом истакла посебно задовољство завршетком преговора две стране о Споразуму о узајамном подстицању и заштити улагања.

Нагласила је да са Републиком Корејом постоји велики потенцијал за сарадњу у областима дигитализације, информационих технологија, биотехнологија, вештачке интелигенције и креативне индустрије.

Председница Владе је истакла је заинтересованост Србије за привлачење нових корејских инвестиција у Србију и подвукла да је наша земља постала посебно атрактивна дестинација за развој аутомобилске индустрије.

Поручила је да је сарадња са Републиком Корејом у области е-управе један од најразвијенијих сегмената билатералне сарадње и изразила наду да ће та земља наставити да преноси знања и искуства, имајући у виду да је е-управа један од приоритета Владе Србије.

Саветник и специјални изасланик председника Републике Кореје за EXPO 2030 Ђанг Сунг-Мин нагласио је да има много простора за јачање економске сарадње са Србијом и оценио да је важно размењивати знања са земљама које су просперитетне, оценивши да је Србија остварила значајан напредак последњих година у облати економије, науке и привредног раста.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво