Читај ми!

Вучић: Курти жели да отвори мост на Ибру у Косовској Митровици да би протерао Србе

Председник Александар Вучић изјавио је да Србија није у лакој ситуацији и да је данас Аљбин Курти донео одлуку да се отвори мост на Ибру између јужне и северне Косовске Митровице само са једним циљем – да протерају Србе.

Александар Вучић је, обраћајући се грађанима током посете Сокобањи, коментарисао одлуку одборника Северне Митровице о отварању моста на Ибру.

"Да знате, и данас је окупациони гаулајтер на северу КиМ Аљбин Курти донео одлуку, после само неколико дана од оних срамних лажних избора које су одржали, да отворе мост који је био брана и чувар интереса нашег народа на северу КиМ, не би ли Албанци из јужне Митровице преузели и северну Митровицу. То је њихова дугогодишња идеја и много година се наш народ томе супротстављао."

Истакао је да Курти то правда тиме како наводно не желе у Митровици гето већ отворене градове, а што ће лако да му прође код западних представника, иако једино жели да протера Србе са КиМ. И по сваку цену желе сукобе, додао је Вучић.

"Учинићемо све што је у нашој моћи да сачувамо мир и даћемо све од себе да чувамо мир, да никада више ниједна мајка не размишља кога ће да шаље у рат. Али им такође поручујемо и пре тог 2. маја и Брисела, а то ће се наставити и после тога – немојте ни да сањате да ћете успети у својим наканама да протерате или уништите Србе у било којем делу КиМ, у том случају знаћемо шта ћемо", поручио је Вучић.

Вучић: Желимо добре односе са НАТО-ом, али имамо линије преко којих не идемо

Говорећи о НАТО-у, председник је рекао да жели да има најближе и партнерске односе са НАТО-ом, али да постоје линије преко којих не смемо да пређемо.

Поновио је да је Србија једна од ретких земаља која има независну и војно неутралну политику, као и да ће то остати док је он председник.

"Док сам ја председник нећемо ни у НАТО нити и у један војни блок. То је наш избор. Сви они који ми свакодневно соле памет и који тврде да су паметнији него ја и све знају, видели су се са страним државницима и знају шта је најбоље. Ја не могу да пређем преко жеље народа. Желим да имамо најближе односе са онима који су нас напали 1999. године, али морамо да имамо неке линије које нећемо да пређемо. Србија ће сам да брани своје људе", поручио је Вучић.

Вучић: На скупштини СНС дефинисаће се политика

Председник je рекао да ће се на скупштини Српске напредне странке 27. маја дефинисати политика странке. На питање новинара, рекао је да се увек спекулише ко ће да води странку, ко у њој да остане, и истакао да је суштина да се дефинише политика.

"Да нисмо спровели најтеже мере фискалне консолидације, ова земље би нестала са карте. Ево погледајте нама пријатељску Либију, има пет пута више нафте него УАЕ, али је разлика у стандарду због оних који воде земљу. Све зависи од руководства и кога бирате", рекао је Вучић.

На питање да прокоментарише написе о његовом здравственом стању Вучић је казао да не разуме људе који мрзе и да ће за све о свом здравственом стању јавност обавестити преко свог кабинета.

"Када је Милошевић умро, неко би рекао убијен, неки су правили журку са балонима, као и за убиство Ђинђића. Па ти што су то радили нису нормални, са њима није нешто у реду. Ја ту не могу да помогнем, то је за чике у белом којима ћемо да повећамо плате", рекао је Вучић.

Он је рекао и да његови политички противници кажу да мора да одговара за своја недела.

"А која? За то што су нам уништили фабрике? Ми смо успели после 15 година да нађемо инвеститоре да опораве изгубљена места, јел због обнове Дома здравља, због обновљеног стадиона у Зајечару који изгледа као свемирски брод. Е то је Србија данас, а гледали сте ме као будалу, нико није веровао", рекао је Вучић.

Он је додао да ће одговарати за све што је изграђено, па и за Београд на води. "Сећате се како је то изгледало. Сада они уживају у тим кафићима и ресторанима", рекао је Вучић.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво