Читај ми!

Радници "Поште Србије" приведени на Бистричком мосту

Специјална полиција зауставила је и привела на пункту на Бистричком мосту возача и два радника "Поште Србије", који су регуларно превозили новац из Трезора у Лепосавићу ка Kосовској Митровици, саопштио је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Возач и два радника "Поште Србије" су, заједно са новцем намењеним редовним финансијским плаћањима, спроведени ка царинском терминалу у јужној Kосовској Митровици, а са њима се налазе и представници Канцеларије за КиМ на терену, наводи се у саопштењу.

"Овај очајнички потез представља Kуртијеву освету Србима након дебакла који је доживео на изборима и нови је покушај подизања тензија на северу Kосова и Метохије у режији Приштине", истакао је Петковић.

Реч је, каже, о наставку сталних политичких и административних препрека које Приштина поставља, а које имају за циљ да отежају платни промет на северу Kосова и Метохије, иако на то немају апсолутно никакво право.

"Срби имају свако легално, легитимно и законско право да користе свој новац и то се не доводи у питање. Слобода несметаног платног промета гарантована је договорима у Бриселу и тек након формирања ЗСО, ту надлежност ће преузети ЗСО", наводи Петковић.

О том опасном потезу Приштине и Kуртија, додаје Петковић одмах је директно обавестио Мирослава Лајчака, као и Сједињене Америчке Државе и очекује њихову дипломатску акривност у циљу смиривања тензија које Приштина производи.

Овај потез пажљиво је срачунат и пред наставак Бриселског споразума и показује да Kурти не жели никакву нормализацију односа нити формирање ЗСО, закључио је Петковић.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара