Читај ми!

Пашалић остаје заштитник грађана, Поповић једини изабран за члана Високог савета судства

Већином гласова посланика Скупштине Србије за заштитника грађана изабран је Зоран Пашалић, који је и до сада обављао ту функцију. Међу кандидатима за чланове Високог савета судства и Високог савета тужилаштва, подршку посланика добио је само Александар Поповић.

Посланици Скупштине Србије поново су за Заштитника грађана изгласали Зорана Пашалића, а Александра Поповића за истакнутог правника који ће бити члан Високог савета судства (ВСС).

Поповић је једини од предложених кандидата добио двотрећинску већину посланика Скупштине Србије за члана ВСС или Високог савета тужилаштва (ВСТ).

Пошто нису изгласани у Скупштини Србије, истакнуте правнике који ће бити чланови ВСС и ВСТ бираће тело које чине председник Уставног суда, председник Врховног суда, председник Скупштине Србије, Заштитник грађана и Врховни јавни тужилац.

Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу, чији председник је Владимир Ђукановић, изабрао је по осам кандидата из реда истакнутих правника, од којих се по четворо бирају за чланове ВСС и ВСТ.

Кандидати за ВСС су Наташа Делић, Жикица Дроњак, Јелена Вучковић, Никола Бодирога, Марина Грбић, Растко Брајковић, Александар Поповић и Срђан Стефановић.

Кандидати за ВСТ су Душан Пурић, Мирослав Ђорђевић, Предраг Ћетковић, Весна Луковић, Владимир Симић, Ненад Тешић, Јелена Глушица и Бојан Петровић.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије