Читај ми!

Дачић са Нијонде: Ценимо подршку Габона територијалном интегритету Србије

Шеф дипломатије Ивице Дачића састао се са делегираном министарком за спољне послове Габона Јоландом Нијонде и рекао да Србија жели да унапреди сарадњу са Габоном, пре свега у областима економије и образовања, и да цени подршку која та земља пружа територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Дачић је истакао да Србија цени дуготрајне односе са Габоном и да ће се потрудити да у том светлу у октобру званично обележи 50 година успостављања билатералних односа између две земље.

"У том погледу желимо да наше односе, који су пријатељски, преточимо у што бољу сарадњу по разним другим темама које су од животног значаја за грађане Србије и Габона", рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије је истакао да је тренутна сарадња двеју земаља веома скромна када је економија у путању, али да постоји много простора за унапређење и да има велику перспективу да у будућности буде боља.

"Ми желимо да повећамо нашу економску сарадњу. Наша спољнотрговинска размена је изузетно мала. Она износи мање од десет милиона годишње", рекао је Дачић.

Он је најавио да ће се делегација Габона на челу са Нијонде наредних дана састати са министарком пољопривреде шумарства и водопривреде Јеленом Танасковић, али да ће се разговарати и у области просвете и образовања.

"Постоји читав низ других тема које би требало да припремимо како би ишли у сусрет јубилеју од 50 година наших дипломатских односа", казао је Дачић. Он је подсетио да су се председник Србије Александар Вучић и председник Габона Али Бонго Ондимба, састали у Њујорку лане у септембру и разговарали о јачању политичког дијалога и економске сарадње и унапређењу билатералних односа.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво