Вучић за РТС: Завршићемо годину са просечном пензијом од 387 евра, у децембру просечна плата биће 837 евра

Председник Србије Александар Вучић рекао је да су, и поред свега кроз шта је Србија прошла откако је председник, очувани мир и стабилност. Косово ће до краја мог мандата бити у Србији, после питајте неке друге, поручио је Вучић. Просечна пензија у Србији сада је 323 евра, а завршићемо годину са 387 евра, у 2024. години биће између 424 и 434 евра, а крајем 2025. године идемо преко 450 евра, рекао је председник. Просечна плата износи 718 евра, у децембру се очекује 837, а 2024. до 930 евра, 2025. би требало да буде 1.025 евра, а крајем те године 1.124 евра.

Пре тачно годину дана Александар Вучић је по други пут победио на председничким изборима. Преостале су му још четири године на месту председника Србије, а динамика, и глобална и локална је таква да ће вероватно бити турбулентније него претходних шест колико седи у кабинету на Андрићевом венцу.

У разговору за РТС председник Александар Вучић је сумирао претходни период, истичући да му је претходна власт оставила све најтеже и најлошије, али да су сачувани мир и стабилност.

"Од 2014. када сам постао председник владе морали смо да уведемо мере фискалне консолидације, ужасно тешке мере, најтеже поплаве. Одмах затим имали смо миграције, преко милион људи прешло је преко наше територије, морали смо то да држимо под контролом и да чувамо стабилност и мир. Имали смо безброј проблема, све време уз огромне притиске око КиМ, надовезала се корона и таман када је све кренуло добро, онда је почео рат у Украјини“, рекао је Вучић.

Навео је да је рат пореметио не само глобални систем и вредности, већ и Србију ставио у тешку ситуацију због специфичности односа Београда и Москве.

"То нам је додатно отежало позицију у региону, јер су сви покушали то против нас да искористе“, рекао је Вучић.

Истиче да је поносан што су очувани мир и стабилност, не угрожавајући виталне националне интересе.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво