Хил: Охридски споразум имаће позитиван ефекат не само на Србију, већ и на Балкан

Охридски споразум имаће позитиван ефекат не само на Србију, већ и на Балкан у ширем смислу као регион, рекао је у Врању амерички амбасадор Kристофер Хил.

"Надам се да ће Охридски споразум остати у историји забележен с једне стране као тачка у којој је кренула нормализација односа Београда и Приштине и учинила да границе спајају људе, а не да их деле, али, такође, и као прекретница да смо кренули да се бавимо привредним питањима на првом месту", рекао је амерички амбасадор Кристофер Хил.

Навео је да се "у последњих пар дана својски потрудио да стави до знања да се Охридски споразум тиче Kосова, а не других делова Србије".

"Споразум пребацује део одговорности на све нас да се потрудимо да кроз економски развој помогнемо да овај регион јача и напредује. Све државе и становници Западног Балкана се морају потрудити да овај регион међусобном сарадњом се приближи ЕУ, а то није политички него економски задатак", истакао је Хил.

Амерички амбасадор је у посети Врању и састао се са градоначелником са којим је разговарао о економским и политичким приликама у граду.

субота, 10. јун 2023.
26° C

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут