Канцеларија за КиМ: Хапшење бившег полицајца на Јарињу наставак прогона српског народа

Данашње хапшење бившег српског полицајца Миљана Ј. на Јарињу наставак је притисака и прогона српског народа на Kосову и Метохији, посебно полицајаца који су новембра прошле године скинули униформу косовске полиције, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Миљан Ј. је ухапшен пред очима супруге и двоје малолетне деце, који су његовим изненадним хапшењем претрпели огроман стрес, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

“Одмах по сазнању о Миљановом хапшењу, Kанцеларија за Kосово и Метохију је ангажовала адвоката који ће га бранити и помагати му у овом случају, а представници Kанцеларије су ступили у контакт са породицом ухапшеног, како бисмо им и на тај начин пружили прекопотребну подршку и понудили сву помоћ“, додаје се у саопштењу.

Једно од главних питања које се поставља, истиче Канцеларија, јесте како се то Миљан Ј. годинама слободно кретао преко административних прелаза и био у служби косовске полиције, а сада му се преко ноћи откривају некакве тајне потернице и на терет стављају дела стара више година.

“То довољно говори о природи овог монтираног и политичког хапшења и намерама Приштине да се обрачунава са Србима које не може да натера да се врате у косовску полицију“, закључује Канцеларија за КиМ.

среда, 19. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије